30 Sep 2012

suara azan..:)

just nak share je.... ni tajuk lagu, lagu nasyid jgak la,  best lagu ni..... aku dengar jadi sayu je, agipun aku tawu lagu ni dari mama aku, dyer la yg bukaklagu ni kuat kuat ble masuk waktu solat, heheh,,, nak bg peringatan lah tuh,... kite dh besar dh, hahahha:) aku suke lirik lagu ni, mendalam maksud tu,.... nie ha lirik lagu ni......


Telah terdengar suara
Memanggil memuji yang Esa
Menyeru muslimin dan juga muslimat
Untuk segera bersolat

Suara Azan
Di langit tinggi
Mengagungkan-Mu
Puji juga memuja
Allahuakhbar

Oh Azan
Mendayu ingatan lima waktu
Panggilan menyembah-Mu
Tuhan yang satu

Bangun semua
Dirikan segera
Usah berlengah
Lupakan lelah
Majulah

Telah terdengar suara
Memanggil memuji yang Esa



sedap en suara dy nie.... hahaha, credit to mama yang memperkenalkan lagu nie, hahahah..... siyesli,